Intergalactisch optreden Blues Attraction

Waarschijnlijk is Blues Attraction een van de eerste (zo niet de enigste bluesband) die een optreden buiten de dampkring heeft verzorgd! Dit heeft al begin jaren '90 plaats gevonden, echter intimidatie door de toenmalige BVD, en waarschijnlijk op de achtergrond de CIA, weerhield de band van het vertellen over hun ervaringen. Nu echter na al deze jaren, en met een nieuwe website, hier verslag!  

Tijdens een repetitie in “Popei” Eindhoven, werd de band op volstrekt onverklaarbare wijze in volledige bezetting “weg gebeamed” (nee we hadden geen spacecake gegeten) naar een ruimteschip in een baan om de aarde.
Deze ontvoering maakte wel indruk op de bandleden, er werd minder gezongen dan anders tijdens de heenreis naar een optreden, ook bleven de bekende verkeersborden grappen (hou je lexmond, of Oheeee en laak oheeee 3x) achterwegen.


We werden hartelijk ontvangen door vreemd uitziende wezens in een groot ruimtestation, waarbij het om een optreden bleek te gaan! Het vreemde was dat ze eigenlijk verder van ons verder niets wilde weten! Daarentegen was er deze keer geen gebrek aan consumptie bonnen! Wel was er wat verwarring over de lengte van de sets, men dacht 3x ¾ lichtjaar!
De drankjes smaakte wat anders, en het was wat zorgelijk dat we er zo lang groen van bleven nagloeien. Ook de buitenaardse groupies waren zeer imponerend; ze hadden van alles 3! Het zat goed vol in het intergalactische theater! Het publiek was van heinde en verre en andere planeten opgebeamed voor deze show.
Lange tijd was het een raadsel waarom wij waren uitgekozen voor deze ruimte show, tot duidelijk werd dat men ons abusievelijk had verwisseld met Mozart, wiens muziek de Aliens hadden gevonden in een door de NASA gelanceerde ruimtesonde. We vonden het al zo vreemd overal zijn naam aangeplakt te zien!


Bij de eerste akkoorden werd dan ook gelijk gegooid met ingeblikte rotte tomatenpuree. Gelukkig kon Huub de gemoederen enigszins bedaren door de gitaar aan zijn schouders te zetten, gebruik makend van Ed zijn strijkstok!
Na dit intermezzo konden we gelukkig verder met ons bekende 3 akkoorden werk, wat na enige tijd goed bleek aan te slaan! Er werd flink geswingd, maar mogelijk kwam dit ook door de turbulentie in het ruimteschip.
Het enthousiasme was dus danig dat snel duidelijk werd dat we met minder bagage naar huis zouden gaan, dan gekomen; complete instrumenten werden letterlijk opgevreten!


Een toegift zat er dan ook niet meer in! Wel was men bijzonder positief over onze performance! Een later nagestuurde recensie uit het “Melkwegse Dagblad” maakte melding over aardige jongens die wel wat vreemd roken (vooral JP) De volgende dag werden we terug gebeamed naar de aarde waarbij zonnebrillen op vanwege het felle licht (zie foto)