Blues Attraction, biography

“Alweer een bluesbandje??”  

Jazeker, iets waar de leden van deze band overigens geen moeite mee hebben.
Deze band heeft zijn bestaansrecht in 15 jaar tijd inmiddels wel bewezen. Dit na honderden optredens, waaronder de meer bekende blues-festivals: Utrecht, Oldenzaal, Giethoorn, Oosterhout, Sittard, Amsterdam, Hoogeveen, Leerdam, etc, en bovendien de buitenlandse ervaringen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zweden.

In 1997 werd de CD van The Blues Preachers, waaraan deze band voor drie nummers zijn medewerking verleende, benoemd als een van de 10 beste Nederblues CD's, door het muziekblad OOR. Kortom een berg ervaring.


Blues Attraction is daarbij niet stil blijven staan, want werken aan muzikaal niveau podiumpresentatie en repertoire keuze blijft een belangrijk gegeven, waarbij de band nog steeds lijkt te groeien.
Een aantal kenmerken van deze band: stevig swingend repertoire met invloeden uit de funky Chicago(A.C. Reed) ,Texas en “westcoast” hoek (Ronnie Earl, Piazza).
Het repertoire bestaat uit covers en eigen werk. Verder zijn er maar liefst vier bijzondere solisten: 2x gitaar in geheel verschillende stijlen, saxofoon, en mondharmonica.
Tel hierbij een zeer strakke stuwende en “groovende” ritmesectie, en een zeer professionele en publieksvriendelijke eigen P.A verzorging en je hebt de ingrediënten van Blues Attraction.